15%
Namkhai Norbu

Cristalul si Calea Luminii - Sutra, Tantra si Dzogchen

Categorii: Arhetipuri, simboluri si ritualuri samanice , Budism (budismul tibetan) , Budism (budismul tibetan) - MODERN , Ce ne transmite budismul? , Invataturile Maestrilor Spirituali , MODERN , Namkhai Norbu - Practica si invataturile Dzogchen , titluri Herald

Cristalul si Calea Luminii - introduce cititorul in tainele acestei invataturi fascinante. Chögyal Namkhai Norbu - un maestru Dzogchen autentic - cunoscut si respectat in toata lumea - dezvaluie pretioasa cunoastere Dzogchen intr-un mod direct si accesibil si ne deschide ochii asupra actualitatii ei in zilele noastre.

Disponibil in stoc
Cristalul si Calea Luminii - Sutra, Tantra si Dzogchen
Cristalul si Calea Luminii - introduce cititorul in tainele acestei invataturi f...
30,60 RON 36,00 RON
(-15%)
30,60 RON 36,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Dzogchen, „Marea Perfectiune”, este starea noastra primordiala, natura noastra adevarata, pura si clara de la inceputuri, dincolo de concepte, spatiu si timp. Dzogchen este insa si numele dat invataturii care duce la descoperirea acestei stari, o invatatura straveche, pastrata si transmisa de generatii in Tibet.

Cartea Cristalul si Calea Luminii introduce cititorul in tainele acestei invataturi fascinante. Chögyal Namkhai Norbu, un maestru Dzogchen autentic, cunoscut si respectat in toata lumea, dezvaluie pretioasa cunoastere Dzogchen intr-un mod direct si accesibil si ne deschide ochii asupra actualitatii ei in zilele noastre.

Trezind interesul pentru dialog intercultural, lucrarea este scrisa limpede si cursiv, iar reprezentarile grafice, povestirile si fragmentele autobiografice inserate ii sporesc atractivitatea si o fac lizibila pentru toate categoriile de cititori.

*

Editia actuala a acestei opere spirituale clasice a fost complet revizuita. Publicarea acestei lucrari a fost aprobata de Comitetul International de Publicatii al Comunitatii Dzogchen, fondata de Chögyal Namkhai Norbu.

*

”Prin observarea permanenta a propriei sale conditii, practicantul poate sti ce metode sa aplice in fiecare moment ca sa iasa din propria colivie si sa ramâna in afara ei. [...]

In invataturile Dzogchen exista practici potrivite pentru orice fel de pasare si pentru orice fel de colivie. Insa individul trebuie sa stie ce fel de pasare este si in ce fel de colivie se afla. Apoi, el trebuie sa vrea, intr-adevar, sa iasa din toate coliviile, pentru ca nu este bine sa construiasca o colivie noua de cristal din invataturile Dzogchen.

Oricât de splendida ar putea fi, ea ramâne tot o colivie, si intregul scop al invataturilor Dzogchen este sa scoata individul afara din toate coliviile, in intinderea nesfârsita a cerului senin, in spatiul starii primordiale.” (Din invatatura lui Chögyal Namkhai Norbu)

*

Dzogchen nu trebuie considerat o religie, Dzogchen nu cere nimanui sa creada in ceva. Din contra, indeamna pe fiecare individ sa se observe pe sine insusi si sa descopere pe cont propriu care este conditia lui reala.” - Chögyal Namkhai Norbu

CUPRINS

Nota editorului la editia Snow Lion ..... 7
Cele Sase Versuri Vajra .....13


1. Nasterea, copilaria si educatia mea; cum am ajuns sa il intâlnesc pe principalul meu maestru .....17
2. O perspectiva introductiva: invataturile Dzogchen si cultura Tibetului ..... 28
3. Despre cum maestrul meu, Changchub Dorje, mi‑a dezvaluit ce inseamna cu adevarat Introducerea Directa ..... 33
4. Relatia dintre Dzogchen si diferitele niveluri ale Caii Budiste ..... 43
5. Cu cei doi unchi ai mei care au fost maestri Dzogchen ..... 61
6. Baza ..... 93
7. Calea ..... 114
8. Fructul .....159


Anexa 1
A. Cele Trei Principii ale lui Garab Dorje privind invataturile Dzogchen .....181
B. Cheia Grupelor de Trei in invataturile Dzogchen .....181
C. Rezumat al celor Trei Metode .....184
D. Principalele practici ale celor Trei Serii ale invataturilor Dzogchen ..... 188


Anexa 2
Schita biografica a autorului .....193


Anexa 3
Comentarii la planse .....199
Note ..... 206


Alte publicatii ale lui Chögyal Namkhai Norbu ..... 221
Comunitatea Dzogchen ..... 226


Index ..... 228

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000J038
Colectia
HIMALAYA
Autor
Namkhai Norbu
Anul aparitiei
2018
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Crystal and the Way of Light: Sutra, Tantra, and Dzogchen
Teme de interes
Arhetipuri, simboluri si ritualuri samanice, Budism (budismul tibetan), Budism (budismul tibetan) - MODERN, Ce ne transmite budismul?, Invataturile Maestrilor Spirituali, MODERN, Namkhai Norbu - Practica si invataturile Dzogchen, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
978-973-111-704-1
Traducator
Gabriella Schneider