Zen - Transmisia Luminii

Categorii: Budism (zen) , Budism (zen) - CLASIC , CLASIC

Este o antologie a marilor patriarhi si maestri ai Zenului clasic: BODHIDHARMA (Marea Trezire) - HUI NENG (Sutra rostita de pe Inaltul Scaun despre Nestematele legii) - HUI HAI (Iluminarea subita) - HUANG PO (Mintea universala) Zenul este - in esenta sa - ``invatatura tacuta`` - arta...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Zen - Transmisia Luminii
Este o antologie a marilor patriarhi si maestri ai Zenului clasic: BODHIDHARMA (...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Este o antologie a marilor patriarhi si maestri ai Zenului clasic: BODHIDHARMA (Marea Trezire), HUI NENG (Sutra rostita de pe Inaltul Scaun despre Nestematele legii), HUI HAI (Iluminarea subita), HUANG PO (Mintea universala)

Zenul este, in esenta sa, "invatatura tacuta", arta de a vedea natura propriei fiinte; el arata calea ce duce de la robie la libertate, la trezire. Realizarea efectiva a acestei "treziri" cere din partea noastra o veghere neincetata, o mare suplete a spiritului, o agilitate extraordinara a gandirii desprinzandu?se continuu de propriul sau trecut pentru a adera deplin, fara nici o rezerva, fiecarei clipe prezente. Insa realizarea aceasta nu este o aneantizare ci o plenitudine.

Pentru Zen, o singura realitate tasneste intr?un triumf luminos, intotdeauna reinnoit: actul suprem, fata de care categoriile mintii noastre - impartind actele noastre in importante si neesentiale - nu au nici un fel de semnificatie. Fiecare gest obisnuit poate sa fie extraordinar; si va fi in masura in care noi nu ne vom mai proiecta in el.

Zenul ne reinvata arta de a trai total, lucid, de a trai in bogatia iubirii adevarate care da actului suprem farmecul sau infinit. Asa cum a spus un mare maestru : "Daca traiti Zenul, puteti realiza Paradisul oriunde va aflati."

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia