15%

Isus - roman

Noi lumini asupra dimensiunii Sale mesianice in relatia cu omul si omenirea

Corin Bianu (Autor)

Cartea dezvaluie noi lumini ale dimensiunii mesianice a lui Isus in relatie cu omul si omenirea - in conditiile in care „atat de mult a iubit Dumnezeu lumea - ca l-a dat pe Fiul sau iubit - Unul Nascut - ca ea sa nu piara - ci sa aiba viata vesnica“ - iar cum descrie Apostolul Matei - ziua a sasea a Genezei deschide cai pentru concilierea si subordonarea doctrinei darwiniste fata de conceptia deista despre facerea lumi...

Disponibil in stoc
Isus - roman - Noi lumini asupra dimensiunii Sale mesianice in relatia cu omul si omenirea
32,30 RON 38,00 RON
(-15%)
32,30 RON 38,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
ROMANUL INITIATIC
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-973-111-579-5
Cod Bare EAN
5948417080374

Descriere

Romanul lui Corin Bianu umple de umanitate figurile legendare ale Bibiliei. Depasind truismele despre apostoli, Fecioara Maria, Maria Magdalena si Isus insusi, autorul reuseste sa confere contururi luminoase si sa aduca in prim-plan viata intima, gandurile personajelor biblice care au populat si populeaza inca imaginatia savantilor si a scriitorilor din intreaga lume. Corin Bianu reuseste sa zugraveasca in mod pitoresc existenta de zi cu zi din vremea lui Isus, inviind parfumul unei epoci apuse, iar emotia pe care o transmite in paginile sale este de-a dreptul contagioasa.

*

Izvoarele istorice ale acestui roman despre inceputurile zbuciumate ale crestinismului sunt Biblia, Jesus and his Times de Charles Bricker et al., Viata lui Isus de Giovanni Papini, Procesul lui Iisus de Mircea Dutu si alte publicatii religioase.

Cartea dezvaluie noi lumini ale dimensiunii mesianice a lui Isus in relatie cu omul si omenirea, in conditiile in care „atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca l-a dat pe Fiul sau iubit, Unul Nascut, ca ea sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica“, iar cum descrie Apostolul Matei, ziua a sasea a Genezei deschide cai pentru concilierea si subordonarea doctrinei darwiniste fata de conceptia deista despre facerea lumi...

Corin Bianu


Corin Bianu

CORIN BIANU s-a nascut la 21 iunie 1946 in Patroaia-Vale, Dambovita. Locuieste in Bucuresti. Absolvent al Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti. A lucrat în administratia de stat, apoi a fost consilier juridic la firme private si institutii, intre care Ministerul Culturii.

Debut publicistic cu poezie la Amfiteatru în 1971, dupa care publica în Luceafarul, Romania literara, Saptamana culturala a Capitalei, Urzica, Suplimentul literar-artistic al Scanteii Tineretului, Convorbiri literare, Litere, Orizont, Arges, Sud, Climate literare, almanahuri s.a. Debut editorial cu romanul In bataia vânturilor, Junimea, 1986.

Premiat in 1982 la Festivalul National de umor de la Vaslui. Premiat de Societatea Scriitorilor Targovisteni pentru romanele Zidul cel mai lung – 2007, Agremin si inca ceva – 2008, Vacarestii la amiaza – 2011. A publicat ca unic autor sau in colaborare cu Ioan Mamulas, lucrari de parapsihologie.

Atat in poezie cat si în proza, abordeaza subiecte majore precum dezradacinarea omului, echilibrul iluzoriu dintre temporal si atemporal, aspiratia fiintei spre eternitate. Tonul este meditativ, autorul traieste sub povara prezentului ce-l determina să creada „In fluidul astral al cuvantului”, caruia i se-nchina „ca la o tara infloritoare / Pe care, cu cat mai multi o iubesc / Cu atat mai puternica fi-va / Si nemuritoare”. Expresia e riguroasa, arhitecturala, iar romanele istorice se remarca prin minutiozitate in reanimarea artistica a  evenimentelor si a personajelor la timpul prezent, de catre naratori numerosi ce creeaza impresia de actualitate si implica lectorul ca participant activ.

 

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000H38
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Autori romani, Calea catre inima spiritualitatii crestine, Selectia editorului, Traditia vie a spiritualitatii crestine, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-579-5

Articole