15%

Mitul copilului rasfatat

De la educatia prin pedepse si recompense la arta de a creste un copil cu stima de sine, responsabil si empatic cu cei din jur

Alfie Kohn (Autor)

Potrivit lui Alfie Kohn „important este nu cum si cat ne iubim copiii, ci cum percep ei iubirea pe care le-o purtam”. In Mitul copilului rasfatat, autorul analizeaza in detaliu tocmai aceasta perceptie si efectele conditionarilor, prin cateva concepte definitorii pentru personalitatea copiilor mici sau a tinerilor: stima de sine, tarie de caracter, auto-disciplina, autocontrol sau autoreglare.

Disponibil in stoc
Mitul copilului rasfatat - De la educatia prin pedepse si recompense la arta de a creste un copil cu stima de sine, responsabil si empatic cu cei din jur
45,05 RON 53,00 RON
(-15%)
45,05 RON 53,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PARENTAJ
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
352
ISBN
978-973-111-932-8
Cod Bare EAN
5948417340348

Descriere

Potrivit lui Alfie Kohn „important este nu cum si cat ne iubim copiii, ci cum percep ei iubirea pe care le-o purtam”. In Mitul copilului rasfatat, autorul analizeaza in detaliu tocmai aceasta perceptie si efectele conditionarilor, prin cateva concepte definitorii pentru personalitatea copiilor mici sau a tinerilor: stima de sine, tarie de caracter, auto-disciplina, autocontrol sau autoreglare. Pedepsele si recompensele, notele si premiile, alta directie de studiu a lucrarilor lui Alfie Kohn, se subordoneaza aici imaginii pe care si-o creeaza copiii asupra propriei persoane, in urma relatiei cu parintii si a interactiunilor din institutiile de educatie. De aceea, Mitul copilului rasfatat ofera atat o revizuire istorica a metodelor de crestere a copiilor bazate pe control psihologic si a sistemului educational axat pe note si competitie, cat si o evaluare a ultimelor studii si publicatii in domeniu, permitand o mai buna intelegere a teoriilor expuse.

Astfel, primele capitole au in centru perspectiva parintilor si a profesionistilor in educatie, printr-o analiza critica a stereotipurilor despre parintii „permisivi” sau „elicopter”, iar ultimele abordeaza aceleasi teorii din perspectiva influentei pe care aceste practici o au asupra copiilor.

Mitul copilului rasfatat extinde viziunea dincolo de familie sau de institutia educationala, plasand fiecare enunt in context socio-cultural, economic si politic. Critica sociala prezenta in toate lucrarile lui Alfie Kohn creeaza, in Mitul copilului rasfatat, un nou concept si un nou deziderat: sa crestem rebeli! Copii care vor avea capacitatea nu doar de a le raspunde parintilor, ci de a regandi lumea, nu doar de a ajuta la stransul mesei, ci de a reconstrui societatea, nu doar oameni mai buni, ci si cetateni mai capabili.


CUPRINS

INTRODUCERE 9

CAPITOLUL 1
Parinti permisivi, copii alintati si alte baubauri la indemana 21

CAPITOLUL 2
Perspective asupra parentajului 67

CAPITOLUL 3
Exagerarile despre parentajul excesiv 90

CAPITOLUL 4
LECTIILE DURERII
Motivatie, esec si indignare fata de premiile de consolare 131

CAPITOLUL 5
PRINCIPII MORALE IMPLICITE
Conditionari, raritate si privatiuni 168

CAPITOLUL 6
Atac la stima de sine 197

CAPITOLUL 7
DE CE ESTE AUTODISCIPLINA SUPRALICITATA?Sa analizam taria de caracter,
prajiturelele si controlul din interior 231

CAPITOLUL 8
Sa crestem copii rebeli 288


Alfie Kohn

Alfie Kohn este unul din cei mai cunoscuti autori din domeniul educatiei, comportamentului uman si cresterii copiilor. Revista Time l-a numit „cel mai vehement critic al sistemului educational axat pe note si lucrari de control”. A semnat treisprezece carti si sute de articole care au reconfigurat mentalitatea parintilor, pedagogilor sau specialistilor in stiinte sociale. Sustine conferinte in toata lumea, iar in noiembrie 2014 se va afla pentru a doua oara in Bucuresti, pentru a le vorbi parintilor si specialistilor in educatie si psihologia copilului din Romania.

 

Cateva din cele mai cunoscute carti ale sale sunt:

Mitul copilului rasfatat, Editura Herald, 2014

The Homework Myth (Mitul temelor pentru acasa), 2006

Parenting neconditionat, 2005

Beyond Discipline (Dincolo de disciplina), 1996

Pedepsiti prin recompense, 1993

 

 

 

Carti din colectia Parentaj

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PA034
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Myth of the Spoiled Child: Challenging the Conventional Wisdom about Children and Parenting
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Crestem si invatam impreuna, Educatia si dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, Parentaj, Parenting, titluri Herald
SKU editii anterioare
00PA006
ISBN editii anterioare
978-973-111-512-2
Limba
Romana
Nr. pagini
352
ISBN
978-973-111-932-8
Cod bara editii anterioare
5948417340065
Traducator
Sanda Watt

Articole