15%

Primeste iubirea pe care o doresti

Ghid pentru cupluri - Terapia IMAGO

In aceasta carte - Harville Hendrix si Helen LaKelly Hunt prezinta abilitatile de relationare care au ajutat deja sute de mii de cupluri sa inlocuiasca eficient confruntarea si criticile cu un proces de vindecare ce are la baza dezvoltarea si sustinerea reciproce. Acest ghid extraordinar de practic descrie tehnica revolutionara a Terapiei Relationale Imago - dialogul Imago- ce combina mai multe discipline - printre care se numara stiintele comportamentale - psihologia abisala - terapia cognitiva si terapia Gestalt - pentru a crea un program ce urmareste rezolvarea conflictelor si innoirea comunicarii si pasiunii.

Disponibil in stoc
Primeste iubirea pe care o doresti - Ghid pentru cupluri - a XXX-a editie aniversara, revizuita si actualizata - Terapia IMAGO
44,62 RON 52,50 RON
(-15%)
44,62 RON 52,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PAS IN DOI
Anul publicarii
2023
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
368
ISBN
978-973-111-965-6
Cod Bare EAN
5948417430186

Descriere

Cu 30 de ani in urma, aparea pentru prima data aceasta carte revolutionara pentru psihologia relatiilor de cuplu. Terapia Imago, descoperita de cei doi autori, s-a dovedit a fi un instrument salvator pentru foarte multe cupluri, cartea fiind vanduta in peste 4 milioane de exemplare in toata lumea. Aceasta este cea mai noua editie, revizuita si completata. Pentru prima data in istoria acestui bestseller, ne este dezvaluit si autorul din umbra: alaturi de Harville Hendrix s-a aflat intotdeauna partenera sa Helen LaKelly Hunt, care l-a sustinut si inspirat pe tot parcursul procesului prin care a trecut acest proiect impresionant.

Contributia lui Helen imbogateste aceasta editie cu cele mai noi descoperiri in domeniul neurostiintelor, ajutandu-ne sa intelegem mai bine cauzele esecului in relatiile de cuplu si modul in care acestea pot fi salvate. De asemenea, Helen este o sustinatoare importanta a drepturilor femeilor, militand pentru egalitatea lor cu barbatii incepand chiar din relatiile intime. Comunicarea in cuplu isi gaseste cea mai deplina expresie prin Dialogul Imago, in care fiecare dintre parteneri invata sa vorbeasca si sa asculte in asa fel incat sa genereze o stare de siguranta deplina, atat pentru sine cat si pentru celalalt.

Exercitiile de la sfarsitul acestui volum sunt un preambul excelent pentru cele pe care le veti descoperi daca veti lucra impreuna cu partenerul vostru folosind si Jurnalul de cuplu – Ghidul practic de fericire in relatie, un instrument utilizat de terapeutii Imago din toata lumea, care s-a dovedit uluitor de eficient in vindecarea emotionala a oamenilor de pretutindeni.CUPRINS

In semn de recunostinta fata de Jo Robinson 11

Multumiri 12

Prefata 15

Partea I: Parteneriatul inconstient

Cap. 1. Iubire pierduta si regasita 25

Cap. 2. Ranile copilariei 38

Cap. 3. Imagoul vostru 56

Cap. 4. Iubirea romantica 67

Cap. 5. Lupta pentru putere 84

Partea a II-a: Parteneriatul constient

Cap. 6. Cum devii constient 105

Cap. 7. Angajamentul 172

Cap. 8. Descoperirea partenerului 137

Cap. 9, Crearea unei zone a afirmatiilor 163

Cap. 10. Definirea planului personal 180

Cap. 11. Crearea unei zone de siguranta 192

Cap. 11. Crearea unui spatiu sacru 211

Cap. 12. Portretul a doua relatii 239


Partea a III-a: Exercitii

Cap. 13. Zece pasi pentru un parteneriat constient 289

In cautarea ajutorului calificat 329

Note 333

Bibliografie 346

Despre Terapia Relationala Imago 351

Index 355

Despre autori 363


Harville Hendrix

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. Absolvent al Mercer University din Macon, Georgia, in 1957, aceeasi universitate avea i-a conferit titlul de doctor onorific in stiinte umaniste in anul 1989. El detine un doctorat in psihologie si religie, dupa ce a absolvit School of Divinity de la University of Chicago. In 1955, Dr. Hendrix a primit Premiul pentru Contributii Remarcabile din partea Asociatiei Americane a Consilierilor Teologi . Harville Hendrix este membru onorific al American Association of Pastoral si a fost membru in cadrul American Group Psychotherapy Association and the International Transactional Analysis Association si membru al celui dintai consiliu de conducere al Group Psychotherapy Foundation.

Dupa o activitate de noua ani la catedra, si-a infiintat un cabinet particular. In urma divortului survenit in 1975, s-a dedicat studiului relatiilor de cuplu pentru a intelege mai bine cum a ajuns la divort si pentru a cauta elementele care stau la baza unei relatii maritale de succes. Incepand din anul 1977, a practicat terapia de cuplu, a sustinut workshop-uri pe aceeasi tema si a sustinut conferinte publice despre relatia maritala. In 1982 s-a casatorit cu Helen LaKelly Hunt, iar impreuna cu Helen a scris mai multe carti despre relatiile umane fundamentale.

 

Carti publicate (selectiv):

- Primeste iubirea pe care o doresti (publicata prima oara in 1988, prezenta pe lista bestsellerurilor publicata in New York Times), Editura Herald, 2015

- Keeping the Love You Find (1993),

- Daruieste iubirea care vindeca (1997), Editura Herald, 2015

- Making Marriage Simple: Ten Truths for Changing the Relationship You Have into the One You Want (2013).

 

Helen Lakelly Hunt

Helen LaKelly Hunt este cunoscuta in Statele Unite ale Americii ca activista pentru miscarea drepturilor femeii si detine doua masterate, in urma absolvirii cursurilor Southern Methodist University din Dallas, precum si un doctorat in psihologie la Union Theological Seminary din New York. Este autoarea volumului Faith and Feminism: A Holy Alliance. Este membru fondator si presedinte al organizatiei Sister Fund, cofondator al New York Women's Foundation, Dallas Women's Foundation si Women's Funding Network. Helen a fost membru in consiliul de conducere din cadrul Ms. Foundation for Women.

Pentru activitatea sa, a obtinut numeroase premii: Lead Award, din partea Women & Philantropy; National Creative Philanthropy Award, din partea National Network of Women’s Funds; Premiul Gloria Steinem’s Women of Vision and Action; Laura Parsons Pratt Award.

Helen se simte onorata ca a fost selectata sa faca parte din National Women's Hall of Fame - pleiada figurilor prezente in Galeria Numelor Celebre de Femei ale Natiunii Americane.

Impreuna cu sotul sau, Harville Hendrix, a pus bazele cunoscutului Institute for Imago Relationship Therapy (astazi, Imago Relationships International, din New York), o organizatie non-profit menita sa instruiasca alti terapeuti cu privire la procesul Imago si sa elaboreze workshopuri pentru cupluri si persoane celibatare. Institutul a pregatit pana acum peste 2.000 de terapeuti din 30 de tari si astazi exista aproximativ 200 de indrumatori de workshopuri care isi desfasoara activitatea in intreaga lume.

 

Carti publicate (selectiv):

Primeste iubirea pe care o doresti (publicata prima oara in 1988, prezenta pe lista bestsellerurilor publicata in New York Times), Editura Herald, 2015

Keeping the Love You Find (1993),

Daruieste iubirea care vindeca (1997), Editura Herald, 2015

Making Marriage Simple: Ten Truths for Changing the Relationship You Have into the One You Want (2013).

 

Carti din colectia Pas in doi

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PS018
Anul aparitiei
2023
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Getting the love You Want - A Guide for Couples - 30th Anniversary Edition
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Arata-i ca iti pasa!, Copilul interior, Crestem si invatam impreuna, De vorba cu femeia din tine, Provocari si solutii in relatia de cuplu, Redefinirea masculinitatii, Terapie de cuplu, Ultimele aparitii, titluri Herald
SKU editii anterioare
00PS001, 00PS014
ISBN editii anterioare
978-973-111-543-6, 978-973-111-706-5
Limba
Romana
Nr. pagini
368
ISBN
978-973-111-965-6
Cod bara editii anterioare
5948417430018, 5948417430148
Traducator
Iustina Cojocaru, Luisa Neag

Articole