15%

Jurnal de cuplu - Primeste iubirea pe care o doresti

Ghidul practic de regasire a fericirii in relatie

Deveniti cel mai conectat cuplu folosind acest ghid revolutionar, care combina stiinta comportamentala, psihologia profunzimii, teoria invatarii sociale, terapia Gestalt si neurostiinta interpersonala pentru a va ajuta, pe tine si pe partenerul tau, sa va recapatati bucuria vietii, sa sporiti apropierea dintre voi si sa traiti implinirea unei relatii profunde si vindecatoare. Descopera exercitii simple bazate pe dialogul Imago.

Disponibil in stoc
Jurnal de cuplu - Primeste iubirea pe care o doresti - Ghidul practic de regasire a fericirii in relatie
39,10 RON 46,00 RON
(-15%)
39,10 RON 46,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PAS IN DOI
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
304
ISBN
978-973-111-916-8
Cod Bare EAN
5948417430179

Descriere

Acest ghid a ajutat milioane de oameni sa aiba relatii fericite si implinitoare, fiind recomandat in fiecare zi de terapeutii profesionisti si de cuplurile fericite din intreaga lume. Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen LaKelly Hunt te invata cum sa reinvii romantismul in cuplul tau si cum sa elimini negativitatea din interactiunile zilnice, pentru a te ajuta:

· Sa descoperi adevaratele motive care au dus la alegerea partenerului tau actual
· Sa elimini lupta pentru putere care distruge intimitatea in cuplu
· Sa inveti sa-l asculti cu adevarat pe celalalt, si sa te simti, la randul tau, ascultat si inteles
· Sa aduceti rasul si joaca in relatia voastra
· Sa incepeti vindecarea experientelor copilariei timpurii prin deprinderea de noi comportamente
· Sa deveniti cei mai buni prieteni
· Sa definiti o viziune comuna a relatiei voastre ideale

Este un instrument de lucru pentru cei care au inteles ca relatia de cuplu poate fi cel mai important motor in dezvoltarea personala si baza unei vieti fericite si pline de succes pe toate planurile. Deveniti cel mai conectat cuplu folosind acest ghid revolutionar, care combina stiinta comportamentala, psihologia profunzimii, teoria invatarii sociale, terapia Gestalt si neurostiinta interpersonala pentru a va ajuta, pe tine si pe partenerul tau, sa va recapatati bucuria vietii, sa sporiti apropierea dintre voi si sa traiti implinirea unei relatii profunde si vindecatoare.

*

Ce faceti cand in relatia voastra nimic nu mai e „ca la inceput”? Cinele incantatoare in doi, orele care pareau clipe in care va impartaseati secrete si va povesteati pretioase amintiri, noptile voluptuoase care nu pareau nicio- data de ajuns sunt undeva departe, intr-o lume paralela la care pare imposibil sa mai ajungeti acum. Daca ati trecut prin asa ceva vreodata si in momentul de fata pare ca ati pierdut, nu renuntati. Orice ar spune unii, stiinta relatiilor interpersonale s-a dezvoltat intr-atat incat sa va ajute sa vindecati aceste rani si sa va reconectati intr-o dimensiune a iubirii mai profunda si mai autentica decat ati trait vreodata. E adevarat, trebuie sa depuneti un anumit efort, dar ce lucru important pe lumea asta poate fi dobandit altfel? Efortul consta in a parcurge cu simt de raspundere cele 12 sesiuni de lucru din Jurnalul de cuplu alcatuit de Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen LaKelly Hunt, un instrument care a salvat deja mii de relatii din toata lumea.


Pentru a incepe, aveti nevoie de:

· Doua exemplare ale Jurnalului, cate unul pentru fiecare;
· Cartea Primeste iubirea pe care o doresti semnata de Dr. Harville Hendrix si Dr. Helen LaKelly Hunt;
· Hotarare, rabdare si incredere ca problemele se pot rezolva.

Nu luati nicio hotarare decisiva in legatura cu relatia voastra inainte de a trece prin cele 12 sesiuni. Veti avea o cu totul alta perspectiva dupa aceasta experienta care va poate salva.


„Societatea a institutionalizat permisiunea pentru divort, urmand dorinta copilareasca de a avea o rela-tie ideala, lipsita de conflict, ceea ce reprezinta o distorsiune a procesului natural. Divortul si despartirea nu rezolva problemele relatiei. Putem scapa de partenerii nostri, dar problemele noastre raman si le transportam in urmatoarea relatie. Divortul nu este compatibil cu intentiile naturii.”


„Iubirea romantica este facuta sa se termine. Este lipiciul care leaga initial doi oameni incompatibili, astfel incat ei sa recreeze scenariile din copilarie si, intr-un final, sa descopere iubirea si grija de care au nevoie de la cineva care pare o copie a parintilor. Pentru a restaura experienta conectarii fericite, relatiile noastre trebuie sa creasca dincolo de stadiile iubirii romantice si al luptei de putere.”


„Schimbarea este catalizatorul vindecarii. Schimbandu-ne pentru a-i oferi partenerului ceea ce are nevoie, ne vindecam propriile rani. Propriul nostru comportament s-a nascut ca raspuns la privatiunile concrete din viata noastra, reprezinta modul in care ne-am adaptat la pierdere. Oferindu-i partenerului ceea ce ne este cel mai greu sa dam, suntem nevoiti sa scoatem la lumina sinele nostru ascuns, sa ne asumam trasaturile pe care ni le-am reprimat (in loc sa le proiectam asupra partenerului) si sa reinsufletim acele parti atrofiate din noi. Cand ne schimbam comportamentul pentru a-i raspunde partenerului, il vindecam pe el si ne vindecam si pe noi.”


CUPRINS

Introducere 7

Scopul Jurnalului de cuplu 13

Procesul Imago. O introducere 14

Ce se intampla, de fapt, intr-o relatie? 15
Escaladarea rupturii in conectare 16
Indragostirea 18
Aparitia Imagoului 19
Trezirea la realitate 21
Conflictul este natural 21
Alegerea Parteneriatului Constient 22
Cum va va ajuta Jurnalul de cuplu sa puneti bazele unui parteneriat constient? 23
Reguli de baza 24
Crearea sigurantei 25
Schimbarea modului in care ne vorbim si dezvoltarea unor noi comportamente 25
Sa ne regasim pe noi insine 27
A invata sa iubesti 28
O privire de ansamblu asupra Jurnalului de cuplu 29
Recomandari pentru folosirea Jurnalului de cuplu 29
Cum procedam 31
Schema simpla in 6 pasi a sesiunilor 32
O nota despre instructiunile exercitiilor 32

Sesiunea 1. Viziunea ta asupra relatiei 35
Sesiunea 2. Invata sa comunici Dialogul Imago 56
Sesiunea 3. Imago I: Revizitarea copilariei 72
Sesiunea 4. Imago II: Ranile copilariei 97
Sesiunea 5. Imago III: Descoperirea parteneriatului vostru inconstient 117
Sesiunea 6. Inchiderea portitelor de scapare 143
Sesiunea 7. Reromantizarea relatiei I: Comportamente de grija 159
Sesiunea 8. Reromantizarea relatiei II: Surprize si distractie 177
Sesiunea 9. Restructurarea frustrarilor 197
Sesiunea 10. Crearea unui spatiu sacru 225
Sesiunea 11. Integrarea sinelui 236
Sesiunea 12. Vizualizarea iubirii 260

Anexa 276
Index al exercitiilor si dialogurilor 296
Despre Terapia Relationala Imago 298
Despre autori 299


Harville Hendrix

Harville Hendrix este terapeut clinician, cunoscut la nivel global pentru lucrul terapeutic cu cuplurile. Absolvent al Mercer University din Macon, Georgia, in 1957, aceeasi universitate avea i-a conferit titlul de doctor onorific in stiinte umaniste in anul 1989. El detine un doctorat in psihologie si religie, dupa ce a absolvit School of Divinity de la University of Chicago. In 1955, Dr. Hendrix a primit Premiul pentru Contributii Remarcabile din partea Asociatiei Americane a Consilierilor Teologi . Harville Hendrix este membru onorific al American Association of Pastoral si a fost membru in cadrul American Group Psychotherapy Association and the International Transactional Analysis Association si membru al celui dintai consiliu de conducere al Group Psychotherapy Foundation.

Dupa o activitate de noua ani la catedra, si-a infiintat un cabinet particular. In urma divortului survenit in 1975, s-a dedicat studiului relatiilor de cuplu pentru a intelege mai bine cum a ajuns la divort si pentru a cauta elementele care stau la baza unei relatii maritale de succes. Incepand din anul 1977, a practicat terapia de cuplu, a sustinut workshop-uri pe aceeasi tema si a sustinut conferinte publice despre relatia maritala. In 1982 s-a casatorit cu Helen LaKelly Hunt, iar impreuna cu Helen a scris mai multe carti despre relatiile umane fundamentale.

 

Carti publicate (selectiv):

- Primeste iubirea pe care o doresti (publicata prima oara in 1988, prezenta pe lista bestsellerurilor publicata in New York Times), Editura Herald, 2015

- Keeping the Love You Find (1993),

- Daruieste iubirea care vindeca (1997), Editura Herald, 2015

- Making Marriage Simple: Ten Truths for Changing the Relationship You Have into the One You Want (2013).

 

Helen Lakelly Hunt

Helen LaKelly Hunt este cunoscuta in Statele Unite ale Americii ca activista pentru miscarea drepturilor femeii si detine doua masterate, in urma absolvirii cursurilor Southern Methodist University din Dallas, precum si un doctorat in psihologie la Union Theological Seminary din New York. Este autoarea volumului Faith and Feminism: A Holy Alliance. Este membru fondator si presedinte al organizatiei Sister Fund, cofondator al New York Women's Foundation, Dallas Women's Foundation si Women's Funding Network. Helen a fost membru in consiliul de conducere din cadrul Ms. Foundation for Women.

Pentru activitatea sa, a obtinut numeroase premii: Lead Award, din partea Women & Philantropy; National Creative Philanthropy Award, din partea National Network of Women’s Funds; Premiul Gloria Steinem’s Women of Vision and Action; Laura Parsons Pratt Award.

Helen se simte onorata ca a fost selectata sa faca parte din National Women's Hall of Fame - pleiada figurilor prezente in Galeria Numelor Celebre de Femei ale Natiunii Americane.

Impreuna cu sotul sau, Harville Hendrix, a pus bazele cunoscutului Institute for Imago Relationship Therapy (astazi, Imago Relationships International, din New York), o organizatie non-profit menita sa instruiasca alti terapeuti cu privire la procesul Imago si sa elaboreze workshopuri pentru cupluri si persoane celibatare. Institutul a pregatit pana acum peste 2.000 de terapeuti din 30 de tari si astazi exista aproximativ 200 de indrumatori de workshopuri care isi desfasoara activitatea in intreaga lume.

 

Carti publicate (selectiv):

Primeste iubirea pe care o doresti (publicata prima oara in 1988, prezenta pe lista bestsellerurilor publicata in New York Times), Editura Herald, 2015

Keeping the Love You Find (1993),

Daruieste iubirea care vindeca (1997), Editura Herald, 2015

Making Marriage Simple: Ten Truths for Changing the Relationship You Have into the One You Want (2013).

 

Carti din colectia Pas in doi

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PS017
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Getting the Love You Want Workbook: The New Couples' Study Guide
Teme de interes
Arata-i ca iti pasa!, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
304
ISBN
978-973-111-916-8
Traducator
Gabriela Deniz

Articole