15%

Dansul furiei

Ghid pentru femeile care vor sa schimbe tiparul propriilor relatii

Harriet Lerner (Autor)

Suntem toate diferite si minunate in felul nostru unic, insa avem un lucru in comun - traim intr-o lume plina de provocari si prejudecati care ne pot face sa ne simtim neintelese sau subevaluate. Aceasta carte te poate ajuta sa iti descoperi feminitatea si sa iti dezvolti abilitatile de comunicare pentru a te face auzita si inteleasa. Descopera cum sa iti gestionezi furia intr-un mod sanatos si constructiv si cum sa iti asumi responsabilitatea pentru propriile sentimente. Cartea va fi un ghid pretios pentru imbunatatirea relatiilor cu cei din jur, dar mai ales pentru a-ti dezvolta relatia cu tine insati si pentru a te conecta cu feminitatea ta autentica. Incepe calatoria de auto-descoperire si de dezvoltare personala.

Dansul furiei este bestseller New York Times - cu vanzari care depasesc trei milioane de exemplare - si a fost tradus in mai mult de treizeci si cinci de limbi.

Disponibil in stoc
Dansul furiei - Ghid pentru femeile care vor sa schimbe tiparul propriilor relatii
39,95 RON 47,00 RON
(-15%)
39,95 RON 47,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PAS IN DOI
Anul publicarii
2022
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
240
ISBN
978-606-95572-3-5
Cod Bare EAN
5948417430209

Descriere

Exprimarea furiei a fost condamnata mereu si nici in prezent nu se bucura de o reputatie prea buna. Manifestarea furiei, in special de catre femei, atrage dupa sine diverse etichetari: slabiciune, defect de caracter, impolitete, proasta-crestere. Suntem educati si sfatuiti in spiritul concilierii, al mascarii adevaratelor noastre emotii, de dragul aparentelor sociale. Cu atat mai mult cu cat obiectul nemultumirii este partenerul, un parinte sau copilul.

Prea putini ne spun ca furia este o emotie legitima, fireasca si, de multe ori, salutara. Harriet Lerner se numara printre acesti invatatori intelepti. Dupa cum explica autoarea, furia ne poate semnala multe lucruri: ca suferim, ca ceva nu merge bine, ca nevoile noastre nu sunt implinite in mod adecvat, ca e nevoie de o schimbare. Pentru a impiedica furia sa degenereze sau sa ne altereze relatiile de familie, este necesar sa invatam sa ne comunicam limpede nevoile si dorintele, sa nu ne straduim sa ii schimbam pe ceilalti si sa ne aparam ideile si convingerile intr-un mod asertiv. Dansul furiei este bestseller New York Times, cu vanzari care depasesc trei milioane de exemplare, si a fost tradus in mai mult de treizeci si cinci de limbi.

*

„Senzatia ca gandurile li se incalcesc, incapacitatea de a articula cuvintele si senzatia ca nu sunt prea destepte – iata reactii des intalnite printre femeile care lupta sa ia atitudine intr-o anumita directie. Nu numai ca invatam sa ne temem de furie si de conflict, dar evitam sa punem intrebari precise si sa facem declaratii clare daca banuim inconstient ca, facand aceste lucruri, diferentele noastre de opinii vor fi expuse si il vom face pe celalalt sa se simta incomod, sfarsind prin a ramane singure.”


„Luptele furioase pentru putere purtate cu copiii se reduc adesea la un singur aspect: noi suprafunctionam sau ne amestecam prea mult cand este vorba despre gandurile si emotiile lor. In acelasi timp, subfunctionam atunci cand este vorba despre clarificarea propriei pozitii si despre trasarea unor reguli de comportament.” „Pentru femei, o chestiune mai importanta este ca s-ar putea sa nu avem un «eu» bine definit despre care sa comunicam si ca nu suntem pregatite sa gestionam reactiile negative intense cu care ne confruntam cand incepem sa definim si sa ne afirmam sinele.”


„Pentru a invata sa ne folosim eficient furia trebuie sa renuntam la unele lucruri: la a-i invinui pe cei pe care ii consideram a fi cauza problemelor noastre si despre care credem ca nu contribuie la fericirea noastra; trebuie sa renuntam la notiunea ca este de datoria noastra sa ii schimbam pe altii sau sa le spunem cum trebuie sa gandeasca, sa simta, sa se comporte.”


„Este tentant sa percepem tranzactiile umane in termeni simpli, de cauza si efect. Daca suntem furiosi, atunci altcineva ne-a provocat furia. Sau, daca suntem tinta furiei altcuiva, probabil ca noi suntem de vina; sau, alternativ – daca suntem convinsi de nevinovatia noastra –, putem trage concluzia ca celalalt nu are niciun drept sa se infurie. Cu cat relatiile din familia noastra de origine sunt mai fuzionale (adica forta de coeziune este atat de puternica, incat se pierde „eul” separat din „noi”), cu atat invatam mai mult sa ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce simt altii si pentru reactiile lor si sa ii invinuim pentru propriile noastre reactii.”


Harriet Lerner – Dansul furiei


Cuprins


INTRODUCERE NOUA LA EDITIA ENGLEZA DIN 2014 .... 91. PROVOCAREA FURIEI .... 13
2. MISCARI VECHI, MISCARI NOI SI CONTRAMISCARI .... 27
3. DANSURI CIRCULARE IN CUPLU: Cand furia nu duce nicaieri .... 50
4. FURIA FATA DE MAMELE NOASTRE IMPOSIBILE: Povestea lui Maggie .... 76
5. A FOLOSI MANIA CA PE UN GHID: Drumul spre un sine mai bine definit ....96
6. DE‑A LUNGUL LANTULUI GENERATIONAL: Katy si batranul ei tata .... 116
7. CINE ESTE RESPONSABIL PENTRU CE? Cea mai delicata intrebare despre furie .... 129
8. GANDIND IN TREI: Cum sa parasesti un triunghi familial .... 161
9. SARCINI PENTRU CEI INDRAZNETI SI CURAJOSI .... 196EPILOG .... 228NOTE .... 230MULTUMIRI .... 237


Harriet Lerner

Dr. Harriet Lerner este unul dintre cei mai apreciati si mai respectati experti in relatiile de cuplu din Statele Unite, fiind renumita in domeniul psihologiei feminine si al relatiilor de familie. Este autoarea cartii The Dance of Anger, un bestseller New York Times, si a altor carti de succes, ale caror vanzari totale depasesc 5 000 000 de exemplare. Timp de peste doua decenii, a fost psiholog la clinica Menninger din Topeka (statul Kansas) si membru al Scolii de Psihiatrie Karl Menninger. In prezent, ofera consultatii pe cont propriu. Dr. Harriet Lerner este  conferentiar, consultant si organizator de ateliere in domeniu si a aparut in emisiuni ale canalelor CNN si NPR, precum si in emisiunea celebrei Oprah Winfrey. A publicat articole in publicatia The Huffington Post si in rubrica „The Dance of Connection”, pe website-ul psychologytoday.com. In colaborare cu sora sa, a scris carti pentru copii. Traieste impreuna cu sotul ei in orașul Lawrence  si are doi copii.

 

Carti din colectia Pas in doi

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PS020
Anul aparitiei
2022
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
The Dance of Anger: A Woman's Guide to Changing the Patterns of Intimate Relationships
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Arata-i ca iti pasa!, De vorba cu femeia din tine, Obiective si intentii pentru 2021, Provocari si solutii in relatia de cuplu, Rutine pentru o stare de bine, Terapie de cuplu, titluri Herald
SKU editii anterioare
00PS009, 00PS015
ISBN editii anterioare
978-973-111-683-9, 978-973-111-892-5
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
978-606-95572-3-5
Cod bara editii anterioare
5948417430094, 5948417430155
Traducator
Roxana Melnicu

Articole