15%

Configurati pentru iubire

Stan Tatkin (Autor)

Fiecare persoana este configurata pentru iubire in mod diferit - avand diferite deprinderi - nevoi si reactii la conflict. Vestea buna este ca mintile majoritatii oamenilor functioneaza in moduri predictibile si raspund pozitiv la securitate - atasament si ritualuri - ingaduindu-ne astfel sa indrumam creierul catre mai multa iubire si mai putine conflicte.

Disponibil in stoc
Configurati pentru iubire
29,75 RON 35,00 RON
(-15%)
29,75 RON 35,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Colectia
PAS IN DOI
Anul publicarii
2015
Coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Numar pagini
256
ISBN
978-973-111-542-9
Cod Bare EAN
5948417430025

Descriere

„La ce naiba s-o gandi partenerul meu?” este un refren des intalnit in relatiile romantice, si pe buna dreptate. Fiecare persoana este configurata pentru iubire in mod diferit, avand diferite deprinderi, nevoi si reactii la conflict. Vestea buna este ca mintile majoritatii oamenilor functioneaza in moduri predictibile si raspund pozitiv la securitate, atasament si ritualuri, ingaduindu-ne astfel sa indrumam creierul catre mai multa iubire si mai putine conflicte.

Configurati pentru iubire este un ghid complet pentru intelegerea creierului propriului partener si pentru angajarea intr-o relatie romantica bazata pe iubire si pe incredere. Prin sintetizarea rezultatelor multor cercetari despre mecanismele iubirii ce tin de neurostiinta, teoria atasamentului si reglarea emotiilor, aceasta carte prezinta zece principii calauzitoare ce pot imbunatati orice relatie.

Iti poti intari relatia

  • Creand si mentinand o „bula a cuplului” ce ofera siguranta
  • Apeland dimineata si seara la ritualuri pentru a va mentine conectati unul cu celalalt
  • Invatand sa va certati astfel incat nimeni să nu piarda
  • Devenind un expert in ceea ce il face pe propriul partener sa se simta iubit

Prin invatarea unor gesturi si cuvinte simple, cititorii pot afla cum sa stinga focuri emotionale si cum isi pot ajuta partenerul sa se simta mai in siguranta. Perspectiva asupra conflictului „fara vinovati” din aceasta carte incurajeaza cititorii sa depaseasca mentalitatea „creierului beligerant” pentru a se indrepta catre o intelegere mai cooperanta a relatiei, specifica unui „creier iubitor”. Aceasta carte este o lectura esentiala pentru cupluri interesate sa inteleaga dinamica complexa ce opereaza in spatele iubirii si increderii din cadrul relatiilor intime.

Cu toate ca iubirea nu este o stiinta exacta, daca poti descoperi in ce mod sunteti configurati atat tu cat si partenerul tau, veti putea depasi propriile disonante pentru a crea o legatura intima de durata.


Stan Tatkin

Stan Tatkin este clinician, cercetator, profesor si dezvoltator al Abordarii Terapiei Psihobiologice a Cuplurilor (Psychobiological Approach To Couples Therapy - PACT) care integreaza cercetari din neurostiinta, atasamentul infantil si jocul de rol terapeutic aplicat la relatiile adultilor. Aceasta metoda se centreaza pe atasamentul timpuriu si efectul acestuia asupra dezvoltarii creierului si a sistemului nervos. PACT incurajeaza de asemenea cuplurile sa participe in relatii cu functionare securizanta, chiar daca indivizii insisi nu au un atasament securizant.

Tatkin este autor al volumului Your Brain on Love: The Neurobiology of Healthy Relationships, precum si coautor, impreuna cu Marion Soloman, al lucrarii Love and War in Intimate Relationships: Connection, Disconnection, and Mutual Regulation in Couple Therapy. Are un cabinet privat in Calabasas, California, si este profesor la UCLA David Geffen School of Medicine.

Carti din colectia Pas in doi

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
00PS002
Anul aparitiei
2015
Tip coperta
Brosata
Format
14 x 21 cm.
Titlul original
Wired for Love: How Understanding Your Partner's Brain and Attachment Style Can Help You Defuse Conflict and Build a Secure Relationship
Teme de interes
12 solutii pentru o vacanta in armonie, Arata-i ca iti pasa!, Obiective si intentii pentru 2021, Provocari si solutii in relatia de cuplu, Terapie de cuplu, titluri Herald
Limba
Romana
Nr. pagini
256
ISBN
978-973-111-542-9

Articole