Trinosophia

Sfanta si intreita intelepciune

TRINOSOPHIA (Sfanta si Intreita Intelepciune) Cu ilustratii dupa manuscrisul original aflat la Biblioteca din Troyes La Tres Sainte Trinosophie este un manuscris unic; nu numai ca este singura scriere cunoscuta a contelui de Saint-Germain - dar este unul dintre remarcabilele documente...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Trinosophia - Sfanta si intreita intelepciune
Colectia
QUINTA ESSENTIA
Anul publicarii
2012
Coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Numar pagini
160
ISBN
978-973-111-262-6
Cod Bare EAN
5948417190226

Descriere

TRINOSOPHIA (Sfanta si Intreita Intelepciune)

Cu ilustratii dupa manuscrisul original aflat la Biblioteca din Troyes

La Tres Sainte Trinosophie este un manuscris unic; nu numai ca este singura scriere cunoscuta a contelui de Saint-Germain, dar este unul dintre remarcabilele documente despre stiintele hermetice alcatuite vreodata. Se stie ca Saint-Germain detinea o biblioteca magnifica si ca pe baza unor manuscrise despre stiintele secrete a alcatuit o culegere spre folosul discipolilor sai.

La Tres Sainte Trinosophie este manuscrisul ce poarta nr. 2400 in Biblioteca Franceza din Troyes. Lucrarea nu este de mare intindere, constand din nouazeci si sase de pagini scrise doar pe o parte. Caligrafia este excelenta iar textul este infrumusetat cu numeroase figuri bine desenate si stralucitor colorate. In completarea desenelor aflate pe pagini separate, exista mici simboluri la inceputul si la sfarsitul fiecareia dintre sectiuni. Pe tot parcursul textului francez sunt presarate litere, cuvinte si fraze in cateva limbi antice. Exista, de asemenea, simboluri magice, figuri care seamana cu hieroglifele egiptene si cateva cuvinte in caractere care seamana cu cuneiformele. La sfarsitul manuscrisului exista cateva pagini scrise in cifruri arbitrare, posibil codul folosit de societatea secreta a lui Saint-Germain. Lucrarea a fost redactata probabil in ultima parte a secolului al XVIII-lea, chiar daca cea mai mare parte a materialului apartine unei perioade considerabil mai timpurii.

Ilustrul conte Allesandro Cagliostro a purtat aceasta carte impreuna cu altele in nefericita lui calatorie la Roma. Dupa incarcerarea acestuia la castelul San Leo, orice urma a manuscrisului s-a pierdut temporar. Se pare ca bunurile literare ale lui Cagliostro au intrat in posesia unui general din armata lui Napoleon si dupa moartea ofiterului, La Tres Sainte Trinosophie a fost cumparata de Biblioteca din Troyes.

Titlul manuscrisului, La Tres Sainte Trinosophie, tradus inseamna "Cea mai sfanta Trinosofie" sau "Cea mai sfanta si intreita Intelepciune". Titlul insusi deschide un camp considerabil de speculatie.

Exista o legatura intre La Tres Sainte Trinosophie si faimoasa Societate masonica a trinosofilor, fondata pe "proprietatile oculte ale celor trei linii egale sau parti ale Triunghiului". In esenta, prima linie reprezinta lumea minerala, care este domeniul de studiu potrivit pentru ucenici; linia a doua reprezinta lumea vegetala, pe care companionii trebuie sa invete sa o inteleaga pentru ca in aceasta lume incepe generarea corpurilor; a treia linie reprezinta lumea animala, prin explorarea careia Maestrul Mason trebuie sa isi completeze educatia.

Cuvantul "trinosophia" trimite in mod adecvat la un sens triplu al tematicii cartii, cu alte cuvinte ca intelesurile ei trebuie sa fie interpretate cu ajutorul a trei chei. Din punctul de vedere al simbolismului se pare ca una dintre aceste chei este alchimia ori chimia sufletului; o alta, kabbalismul esenian; iar a treia, hermetismul alexandrin, misticismul ultimilor egipteni. Din astfel de fragmente ale stiintei rozacruciene care exista in prezent, reiese ca fratii Roza-Crucii erau dedicati in special acestor trei forme ale intelepciunii antice si au ales simbolurile acestor scoli ca vehicule ale ideilor lor.

La Tres Sainte Trinosophie nu este un manuscris pentru necunoscatori. Numai un studiu profund si o atentie sporita pot descalci ghemul complicat al simbolismului cuprins aici. Cu toate ca subiectul textului este tratat cu cea mai mare simplitate, fiecare rand contine o enigma profunda. Citirea atenta a cartii si meditatia asupra continutului ei ne vor incredinta ca aceasta a fost corect desemnata drept "cel mai pretios manuscris al ocultismului".

Manley Hall

*

Contele de Saint‑Germain este in mod indiscutabil cea mai enigmatica personalitate a istoriei moderne. Dupa cum spune unul din contemporanii sai: "Invatat, vorbind admirabil orice limba civilizata, un mare muzician, un excelent chimist, el juca rolul unui copil minune si il juca perfect". Singura scriere cunoscuta a lui Saint-Germain, Trinosophia reprezinta unul dintre remarcabilele documente despre stiintele hermetice alcatuite vreodata. Titlul trimite in mod adecvat la un sens triplu al tematicii cartii; cu alte cuvinte, intelesurile ei trebuie sa fie interpretate cu ajutorul a trei chei. Din punctul de vedere al simbolismului se pare ca una dintre aceste chei este alchimia ori chimia sufletului; o alta, kabbalismul esenian; iar a treia, hermetismul alexandrin, misticismul ultimilor egipteni. Citirea atenta a cartii si meditatia asupra continutului ei ne vor incredinta ca aceasta a fost pe drept cuvant desemnata "cel mai pretios document al ocultismului".

CUPRINS

I. Omul care nu moare 7

II. Cele mai rare manuscrise oculte 33

III. Initierea si alchimia interioara 42

Sectiunea I 55

Interpretare si comentariu 59

Sectiunea a II-a 63

Interpretare si comentariu 67

Sectiunea a III-a 72

Interpretare si comentariu 75

Sectiunea a IV-a 79

Interpretare si comentariu 82

Sectiunea a V-a 86

Interpretare si comentariu 89

Sectiunea a VI-a 93

Interpretare si comentariu 101

Sectiunea a VII-a 107

Interpretare si comentariu 110

Sectiunea a VIII-a 114

Interpretare si comentariu 117

Sectiunea a IX-a 120

Interpretare si comentariu 124

Sectiunea a X-a 128

Interpretare si comentariu 130

Sectiunea a XI-a 133

Interpretare si comentariu 136

Sectiunea a XII-a 139

Interpretare si comentariu 143

Anexa 147

Referinte si informatii bibliografie 155


Contele De Saint Germain

Adevarat "cosmopolit al misterului", contele de Saint-Germain, a fost un aristocrat de origine necunoscuta din secolul al XVIII-lea. Dispunea de o mare avere si frecventa cercuri sociale inalte. Era renumit pentru arta cu care conversa si un muzician priceput. Sugera ca avea o varsta de ordinul secolelor si ca stapanea procesul fabricarii diamantelor. Nu manca niciodata in public, era ambidextru si, in masura in care se putea cunoaste acest lucru, traia intr-un celibat desavarsit.

A servit ca diplomat secret intre Franta si Anglia si este posibil sa fi jucat un rol important in francmasonerie. A fost prieten intim cu Maria Antoaneta, Ecaterina cea Mare, Voltaire, Rousseau, Mesmer si Casanova. S-a ocupat printre altele cu tehnologia materialelor si textilelor ca si cu alchimia, la fel ca multi intelectuali ai vremii, cum ar fi Isaac Newton. Acestea sunt fapte istorice stabilite, documentate cu ajutorul importantei colectii de relatari contemporane din aceasta carte.

Mai putin intelese sunt unele dintre povestile bizare care au circulat despre contele cel amagitor: arata intotdeauna cam de patruzeci de ani, aparea din cand in cand pe neasteptate dupa moartea sa oficiala (pe 27 februarie 1784), facea profetii exacte, lipsite de ambiguitate, putea sa transmute materia si sa se teleporteze spontan in locuri indepartate. Teosofii l-au considerat pe Saint-Germain drept unul dintre nemuritorii ascunsi care manipuleaza istoria. In secolul al XX-lea, diferite miscari pseudo-spirituale l-au ridicat la statutul de semizeu, de "Maestru inaltat".

Asadar, Saint-Germain a fost un calator in timp? Un vampir? Un agent secret al iluminatilor? Sau o farsa perpetuata de o serie irelevanta de sarlatani? Aceasta carte este prima lui biografie, o incercare de a pune in discutie destinul acestui personaj misterios.   

Cartea despre "Contele de Saint-Germain - Omul care sfideaza timpul"

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000U22
Anul aparitiei
2012
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
SKU editii anterioare
000U10
ISBN editii anterioare
978-973-111-016-5
Limba
Romana
Nr. pagini
160
ISBN
978-973-111-262-6
Cod bara editii anterioare
5948417190066
Traducator
Monica Medeleanu

Articole