15%
Israel Regardie

Piatra filosofala

Categorii: Cabala, alchimia si puterea cuvantului , titluri Herald

Piatra filosofala cuprinde o analiza textuala inedita a trei opere alchimice importante: Tratatul de Aur al lui Hermes Trismegistus - Cele sase chei ale lui Eudoxus si Coelum Terrae de Thomas Vaughan.

Disponibil in stoc
Piatra filosofala
Piatra filosofala cuprinde o analiza textuala inedita a trei opere alchimice imp...
29,75 RON 35,00 RON
(-15%)
29,75 RON 35,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Piatra filosofala cuprinde o analiza textuala inedita a trei opere alchimice importante: Tratatul de Aur al lui Hermes Trismegistus, Cele sase chei ale lui Eudoxus si Coelum Terrae de Thomas Vaughan. Facand apel la o interpretare simbolica bazata pe perspective magice si psihologie, Israel Regardie rezuma obiectivul practicii alchimiei astfel: „La fel ca metodele psihologice moderne, formulele alchimice aveau drept obiectiv crearea unui om deplin, a întregului. [...] Alchimia nu se multumeste sa conceapa un individ ai carui constituenti ai constiintei sunt unificati, ci, cu nevoia de desavarsire specifica tuturor metodelor oculte sau magice, merge cu un pas mai departe. Ea aspira la dezvoltarea unui om liber si unificat, care este si iluminat. Acesta este punctul in care alchimia se separa de psihologia ortodoxa. Tehnica sa cuprinde si un scop spiritual sau religios”.

Cartea lui Regardie reprezinta astfel unul dintre cele mai importante tratate hermeneutice ale secolului al XX-lea, in care investigaţia simbolica, cea magica si cea psihologica se imbina armonios pentru a arunca o lumina unica si profunda asupra artei alchimice.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia