Nicolas Lenglet Du Fresnoy

Istoria filosofiei hermetice

Categorii: Cabala, alchimia si puterea cuvantului , titluri Herald

Istoria filosofiei hermetice abordeaza istoria propriu-zisa a filosofiei hermetice - adica alchimie - din cele mai vechi timpuri si pana in epoca autorului. Du Fresnoy prezinta cei mai cunoscuti alchimisti - impreuna cu rezumatul vietii acestora (acolo unde este posibil) - precum si o critica a practilor acestora si a transmutatiilor pe care le-au obtinut.

Disponibil in stoc
Istoria filosofiei hermetice
Istoria filosofiei hermetice abordeaza istoria propriu-zisa a filosofiei hermeti...
28,90 RON 34,00 RON
(-15%)
28,90 RON 34,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

SKU
000U33
Colectia
QUINTA ESSENTIA
Autor
Nicolas Lenglet Du Fresnoy
Anul aparitiei
2017
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Titlul original
Histoire de la Philosophie hermetique. Accompagnee d'un Catalogue raisonne des ecrivains de cette Science. Avec le veritabile Philalethe. Revu sur les Originaux, Paris, 1742.
Limba
Romana
Nr. pagini
240
ISBN
978-973-111-650-1
Traducator
Gabriel Doru Avram

Frecvent citite impreuna cu:

Descriere

Istoria filosofiei hermetice abordeaza istoria propriu-zisa a filosofiei hermetice, adica alchimie, din cele mai vechi timpuri si pana in epoca autorului. Du Fresnoy prezinta cei mai cunoscuti alchimisti, impreuna cu rezumatul vietii acestora (acolo unde este posibil), precum si o critica a practilor acestora si a transmutatiilor pe care le-au obtinut. Desi pare ca du Fresnoy considera alchimia o nebunie, cititorul isi da seama, parcurgand cartea sa, ca acesta stia foarte multe privitor la alchimie. Unele remarci cu privire la cativa autori dau de inteles ca era mult mai la curent cu aceasta arta decat a vrut sa se inteleaga. La sfarsitul lucrarii se afla o lista cronologica a alchimistilor, iar autorul marcheaza distinctia dintre cei care el considera ca au reusit si restul. Asa cum spune du Fresnoy cu umor, cei care afirma sus si tare ca detin Piatra Filosofala nu o au. Majoritatea adeptilor care au avut succes pe aceasta cale au fost discreti, caci cei care si-au facut cunoscute izbanzile au avut de suportat persecutii din partea invidiosilor si a lacomilor.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review