Hermes Trismegistos

Tractatus Aureus - Tratatul de Aur al lui Hermes despre Piatra Filosofilor

Categorii: Cabala, alchimia si puterea cuvantului

De-a lungul secolelor - multi au interpretat arta alchimica in sens literal - aspirand sa invete cum sa transforme - prin anumite metode chimice - metalele in aur. Dar a existat si categoria alchimistilor filosofi - cei care au vazut in arta alchimica o tehnica psihologica sau spirituala - cu scopul de a-si desavarsi sau de a-si integra constiinta. In acest volum - miticul Hermes ofera din intelepciunea sa prezentand - printre altele - alchimia interioara si exterioara - secretul Materiei Divine – Piatra Filosofala - comoara nepretuita a filosofilor.

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Tractatus Aureus - Tratatul de Aur al lui Hermes despre Piatra Filosofilor
De-a lungul secolelor - multi au interpretat arta alchimica in sens literal - as...
0,00 RON
(-%)

Descriere

De-a lungul secolelor, multi au interpretat arta alchimica in sens literal, aspirand sa invete cum sa transforme, prin anumite metode chimice, metalele in aur. Dar a existat si categoria alchimistilor filosofi, cei care au vazut in arta alchimica o tehnica psihologica sau spirituala, cu scopul de a-si desavarsi sau de a-si integra constiinta. In acest volum, miticul Hermes ofera din intelepciunea sa, prezentand, printre altele, alchimia interioara si exterioara, secretul Materiei Divine – Piatra Filosofala, comoara nepretuita a filosofilor.

*

Este cat se poate de evident ca Tractatus Aureus nu ţine de Corpus Hermeticum. Desi originea sa nu a putut fi stabilita cu exactitate, in toata perioada Evului Mediu a fost considerat de origine araba. In ciuda numelui pe care il poarta, paternitatea acestei scrieri continua sa fie subiect de controversa. Ce putem spune insa cu certitudine este ca Tractatus Aureus ramane una dintre cele mai vechi si mai complete lucrari dedicate Marii Opere, fiind considerata de catre alchimistii din toate timpurile o elucidare a simbolismului alchimic general si, mai ales, o expunere completa a Artei lor.

*

Tractatus Aureus sau Tratatul de aur al lui Hermes a fost considerat una dintre cele mai vechi si mai complete scrieri alchimice pastrate, si poate fi socotit drept o expunere in rezumat a intregii Arte.

Acest tratat a fost foarte pretuit de catre alchimisti, astfel incât, in pofida stilului vechi in care a fost scris si a numeroase locuri obscure, scoliile lasate de catre acestia reprezinta in continuare o cheie importanta pentru descifrarea multor pasaje enigmatice. Oricare ar fi fost autorul (caci, desi poarta numele de Hermes, originea reala nu este cunoscuta), textul lasa impresia unei vechimi apreciabile, cerand astfel o cercetare atenta din partea celor avizati. Este nevoie, astfel, de prudenta, rabdare si patrundere pentru a intelege autorul si cu atat mai multe virtuti pentru a intelege Marea Arta a acestuia.


Margaret Atwood

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia