Lama Anagarika Govinda

Meditatie creatoare si constiinta multidimensionala

Categorii: Budism (budismul tibetan) , Budism (budismul tibetan) - MODERN , MODERN

Cartea aceasta nu-si propune sa fie un manual de meditatie sau un compendiu de reguli si tehnici - ea este mai degraba rodul unei vieti dedicata studiului si practicarii contemplatiei si actiunii - in spiritul budismului - pe fundalul problemelor contemporane comune Orientului si Occidentului....

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Meditatie creatoare si constiinta multidimensionala
Cartea aceasta nu-si propune sa fie un manual de meditatie sau un compendiu de r...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Cartea aceasta nu-si propune sa fie un manual de meditatie sau un compendiu de reguli si tehnici, ea este mai degraba rodul unei vieti dedicata studiului si practicarii contemplatiei si actiunii, in spiritul budismului, pe fundalul problemelor contemporane comune Orientului si Occidentului. Autorul, cum singur spune, a fost cetatean al doua lumi, hranit in prima tinerete de marile traditii ale culturii occidentale si sustinut apoi de stravechile si sacrele traditii ale Orientului, unde si-a petrecut cea mai mare parte a vietii.

Cartea se doreste a fi o punte intre cele doua lumi, nu un manual sau o simpla sursa de informatii, ci un indemn pentru altii de a trece podul in ambele sensuri. Scopul nu este convertirea unilaterala a cuiva, ci a-i incuraja pe altii sa continue explorarea in care am fost angajat - aceasta nu de dragul vreunei solutii finale, ci pentru bucuria de a sti ca aventura spirituala a unei vieti creatoare nu are limite, rasplata ei gasindu-se in actul mersului, iar nu in punctul de sosire, asemenea unei calatorii intreprinsa in spirit de pelerinaj. Putem avea un tel si o directie, dar daca telul este autentic, realizarea lui consta in fiecare pas facut catre el. Drumul insusi este telul!

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia