Yoga divinei iubiri

Sri Aurobindo (Autor)

SINTEZA SISTEMELOR DE YOGA - lucrare fundamentala a lui Sri Aurobindo - a aparut pentru prima oara in revista Arya - dar intr-o forma incompleta. Cativa ani mai tarziu - in 1948 - primele unsprezece capitole ale textului publicat in Arya - mult largite - revizuite - completate si extinse la...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Colectia
MAESTRI SPIRITUALI
Anul publicarii
2004
Coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Numar pagini
128
ISBN
973-9453-87-2
Cod Bare EAN
5948417010180

Descriere

SINTEZA SISTEMELOR DE YOGA, lucrare fundamentala a lui Sri Aurobindo, a aparut pentru prima oara in revista Arya, dar intr-o forma incompleta. Cativa ani mai tarziu, in 1948, primele unsprezece capitole ale textului publicat in Arya, mult largite, revizuite, completate si extinse la douasprezece capitole, au fost publicate sub titlul SINTEZA SISTEMELOR DE YOGA: Partea I, "Yoga Lucrarilor Divine" de Sri Aurobindo Library - Madras. Acest text a fost revizuit de Sri Aurobindo Ashram - Pondichery inaintea aparitiei unei noi editii in 1953. Doi ani mai tarziu, Sri Aurobindo University Centre - Pondichery, a publicat pentru prima data editia integrala a cartii. Practic, toate capitolele disponibile ale lucrarii revizuite si completate au fost incluse in editia respectiva; aceasta ultima versiune a servit ca text de baza pentru editiile urmatoare. Cele cinci capitole din introducere sunt retiparite dupa textul editiei Arya. Capitolele I - XII sunt luate din editia 1948 si la aceste capitole s-a adaugat un nou capitol, XIII, incomplet, gasit in manuscrisele lui Sri Aurobindo, obtinandu-se Partea I, "Yoga lucrarilor divine". Partea a doua, "Yoga cunoasterii integrale", este alcatuita din capitolele XIII - XL din textul publicat in Arya, capitole care au fost revizuite de autor. Partea a treia si a patra, intitulate "Yoga iubirii divine" si "Yoga Perfectiunii de sine", cuprind restul capitolelor publicate in revista Arya.

Inca de la aparitie, lucrarea s-a bucurat de un interes enorm, aducand autorului sau o uriasa notorietate. Editura Herald publica SINTEZA SISTEMELOR DE YOGA urmand diviziunea instituita de marea majoritate a editiilor europene, adica in trei volume:

I. Yoga Lucrarilor Divine.

II. Yoga Cunoasterii integrale.

III. Yoga Iubirii Divine si Yoga Perfectiunii de Sine.

este o lucrare de referinta pentru toti aceia care vor sa studieze sub aspect teoretic si mai ales sa puna in practica yoga integrala a lui Sri Aurobindo.


Sri Aurobindo

Sri Aurobindo s-a nascut la Calcuta la 15 august 1872. Inca de la varsta de 7 ani este trimis de tatal sau, medic de tara, sa faca "studii serioase" in Anglia, dupa cum era atunci obiceiul in anumite medii anglicizate din India. Astfel, timp de 13 ani, Sri Aurobindo se va "scalda" in cultura occidentala - care de altfel ii va recompensa cu prisosinta aptitudinile academice. In anul 1893, la varsta de 20 de ani, cu diploma de la Cambridge sub brat, se intoarce in India. Dupa cativa ani petrecuti intre un post de profesor de franceza si engleza la colegiul de stat din Baroda si secretariatul particular al Maharajahului statului, Sri Aurobindo se instaleaza la Calcuta pentru a se avanta in mod deschis in lupta politica.

Isi incepe in paralel cautarea sa interioara, nu pentru a evada in sferele superioare ci pentru a dobandi putere de actiune in activitatile sale revolutionare impotriva ocupantului englez. In fruntea cotidianului  Bande Mataram si a Partidului Extremist din Congres, va fi in curand banuit ca a participat la un atentat impotriva unui magistrat britanic si isi va petrece un an in inchisoare in asteptarea procesului. Acest an de izolare fortata il va face sa devina constient de faptul ca ocupatia tarii sale de catre o forta straina nu este decat o latura a unei probleme mai vaste: cea a transformarii naturii umane: "Nu este necesara numai o  revolta impotriva imperiului britanic ci o revolta impotriva Naturii universale in intregime!" va striga el.

Achitat, dar urmarit si spionat de catre politia engleza, se va refugia pe teritoriul francez, la Pondichery, unde va debarca in 1910. Acolo va incepe adevarata sa munca, pentru "a cobori" la radacina problemei umane, in constiinta celulelor. Va continua sa explice neostenit discipolilor reuniti in jurul lui, in "ashramul" sau, continutul particular al muncii sale dar fara un succes prea evident. In 1950,  isi paraseste corpul, lasand Mamei, tovarasa sa, sarcina de a-i continua opera.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000A16
Anul aparitiei
2004
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Hinduism (yoga), Hinduism (yoga) - MODERN, MODERN
Limba
Romana
Nr. pagini
128
ISBN
973-9453-87-2
Traducator
Sanda Tasula

Articole