Dogen

Zen: Tratate clasice

Categorii: Budism (zen) , Budism (zen) - CLASIC , CLASIC

Prezentul volum cuprinde traducerea (insotita de comentariile lui Taisen Deshimaru) a opt texte ale Maestrului Dogen si a unui singur text scris de succesorul sau direct - Koun Ejo. Dintre textele propuse - patru sunt capitole din Shobogenzo: Ikkano Myoju (O perla stralucitoare) - Zazenshin...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Zen: Tratate clasice
Prezentul volum cuprinde traducerea (insotita de comentariile lui Taisen Deshima...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Prezentul volum cuprinde traducerea (insotita de comentariile lui Taisen Deshimaru) a opt texte ale Maestrului Dogen si a unui singur text scris de succesorul sau direct, Koun Ejo. Dintre textele propuse, patru sunt capitole din Shobogenzo: Ikkano Myoju (O perla stralucitoare), Zazenshin (Elementele fundamentale ale zazenului), Raihai Tokuzui (A te prosterna si a dobandi esenta) si Hachi Dainin Kaku (Cele opt feluri de satori ale omului superior). Fukanzazengi (Pentru raspandirea universala a principiilor zazenului) este primul text scris de Maestrul Dogen la intoarcerea sa din China in 1228. San Sho Do Ei (Canturile pinului umbrela) este o lucrare poetica scrisa pentru a explica dimensiunea inexprimabila a zazenului pentru un discipol laic. Tai Taiko Ho (Conduita discipolului fata de superiori) este extras din Eihei Shingi, codul vietii monahale in templul din Eihei-ji.

Cele sapte principii ale Zenului Maestrului Dogen sunt o sinteza a ideilor directoare prezente in intreaga opera si in invatatura lui Dogen. Aceste principii sunt extrase in principal din Shobogenzo si Eihei Koroku.

Volumul se incheie cu lucrarea Komyozo Zanmai (Samadhi-ul granarului marii intelepciuni) de Kom Ejo, succesorul lui Dogen in templul din Eihei-ji. Ejo a fost cel care a adunat scrierile si predicile lui Dogen. El le-a redactat si le-a reunit pentru a realiza Shobogenzo. Gratie lui, opera lui Dogen a fost protejata si pastrata pana astazi. Ejo si-a dedicat intreaga viata asigurarii perenitatii invataturii maestrului sau, permitandu-si scrierea unui singur text personal si aceasta in ultimii sai ani de viata. Este considerat un ideal al discipolului, insa prin singura sa lucrare, Komyozo Zanmai, el exprima rodul si maturizarea perfecta a Zenului lui Dogen.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000A07
Colectia
MAESTRI SPIRITUALI
Autor
Dogen
Anul aparitiei
2002
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 20 cm.
Teme de interes
Budism (zen), Budism (zen) - CLASIC, CLASIC
Limba
Romana
Nr. pagini
288
ISBN
973-97577-2-3
Traducator
Radu Ciocanelea