Sri Yukteswar

Invatatura sacra

Categorii: CLASIC , Hinduism (yoga) , Hinduism (yoga) - CLASIC

Cartea aceasta urmareste sa arate cu limpezime ca in toate religiile exista o unitate esentiala; ca feluritele invataturi ale diverselor confesiuni nu se deosebesc; ca lumea exterioara si lumea interioara au evoluat in acelasi mod - in acelasi timp; ca toate Scripturile admit acelasi tel suprem...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Invatatura sacra
Cartea aceasta urmareste sa arate cu limpezime ca in toate religiile exista o un...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Cartea aceasta urmareste sa arate cu limpezime ca in toate religiile exista o unitate esentiala; ca feluritele invataturi ale diverselor confesiuni nu se deosebesc; ca lumea exterioara si lumea interioara au evoluat in acelasi mod, in acelasi timp; ca toate Scripturile admit acelasi tel suprem pentru om. Insa aceste adevaruri fundamentale nu sunt usor de inteles. Este aproape cu neputinta - avand in vedere divergentele existente intre diferitele religii si ignoranta oamenilor - sa ridici valul pentru a arunca o privire asupra acestor adevaruri. Credintele favorizeaza un spirit de ostilitate si disensiuni, iar ignoranta omeneasca adanceste prapastia ce separa o religie de alta. Doar putine persoane dotate exceptional se pot sustrage influentelor credintelor pe care le au, spre a contempla unitatea absoluta a adevarurilor propovaduite de toate marile religii.

Scopul acestei carti este, prin urmare, de a demonstra armonia funciara a diferitelor religii, contribuind astfel la unificarea lor. Este, se intelege, o sarcina cat se poate de grea. O asemena sarcina si-o asuma un mare sfant, Sri Yukteswar, maestru al marelui yogin Yogananda.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia