15%
Jiddu Krishnamurti

Trezirea inteligentei

Categorii: Căi către sine prin înțelepciunea Indiei , Invataturile Maestrilor Spirituali , titluri Herald

Frica, violenta, conflictul, experienta religioasa, auto-cunoasterea si inteligenta – sunt temele cele mai importante care au fost abordate in cadrul discutiilor. Krishnamurti analizeaza aspecte specifice cum ar fi: rolul profesorului si al traditiilor; nevoia de trezire a „constiintei cosmice”; problema binelui si raului; Vedanta si metodele traditionale potrivite diferitelor niveluri de constiinta ale solicitantilor. Trezirea inteligentei este indispensabila pentru toti cei ce intentioneaza sa aiba o intelegere deplina a invataturii lui Krishnamurti.

Disponibil in stoc
Trezirea inteligentei
Frica, violenta, conflictul, experienta religioasa, auto-cunoasterea si intelige...
33,15 RON 39,00 RON
(-15%)
33,15 RON 39,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Renumitul invatator spiritual J. Krishnamurti (1895-1986) a respins cu perseverenta toate etichetele, titlurile si onorurile care i-au fost atribuite de-a lungul timpului. Cu toate acestea, gandirea sa a inspirat pe foarte multi oameni. Aceasta carte este o culegere cuprinzatoare de inregistrari ale unor discutii purtate intre Krishnamurti si diferiti interlocutori, precum si ale unor conferinte pe care acesta le-a sustinut in diferite ocazii. Veti avea astfel parte de o introducere ampla in gandirea acestui filosof. Frica, violenta, conflictul, experienta religioasa, auto-cunoasterea si inteligenta – sunt temele cele mai importante care au fost abordate in cadrul discutiilor. Krishnamurti analizeaza aspecte specifice cum ar fi: rolul profesorului si al traditiilor; nevoia de trezire a „constiintei cosmice”; problema binelui si raului; Vedanta si metodele traditionale potrivite diferitelor niveluri de constiinta ale solicitantilor. Trezirea inteligentei este indispensabila pentru toti cei ce intentioneaza sa aiba o intelegere deplina a invataturii lui Krishnamurti.

*

„Priviti la ceea ce se intampla in lume – suntem conditionati de societate, de cultura in care traim, iar aceasta cultura este produsul omului –, nu exista nimic sfant, divin sau vesnic in cultura. Cultura, societatea, cartile, radioul, toate acestea pe care le ascultam si le vedem, toate influentele de care suntem constienti sau nu, toate ne incurajeaza sa traim inauntrul unui fragment foarte mic din vastul domeniu al mintii. […] Pana ce nu realizati o schimbare radical in aceasta fragmentare, nu poate fi vorba despre nicio revolutie; vor avea loc modificari economice, sociale si asa‑zis culturale, dar omul va continua sa sufere, va continua sa fie in conflict, in razboi, in nenorocire, in suferinta si in disperare.”

- J. Krishnamurti

CUPRINS

DOUA CONVORBIRI: J. KRISHNAMURTI SI PROFESORUL JACOB NEEDLEMAN 7

1. Rolul invatatorului 11

2. Despre spatiul interior; despre traditie si dependenta 29

TREI CONVORBIRI IN NEW YORK

1. Revolutia interioara 51

2. Despre relatie 71

3. Experienta religioasa. Meditatia 93

DOUA CONVORBIRI: J. KRISHNAMURTI SI ALAIN NAUDE

1. Circul zbaterii umane 113

2. Despre bine si rau 133

TREI CUVANTARI IN MADRAS, INDIA

1. Arta vederii 149

2. Libertatea 161

3. Sacrul 175

Gandire, inteligenta si nemasurabil 191

CINCI DIALOGURI IN SAANEN, ELVETIA

1. Fragmentarea constiintei 213

2. Este inteligenta treaza? 233

3. Frica 249

4. Frica, timpul si imaginea 267

5. Inteligenta si viata religioasa 283

Violenta si eul 299

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia