Advaita Bodha Dipika

Categorii: CLASIC , Hinduism (yoga) , Hinduism (yoga) - CLASIC

In mediile filozofice indiene Vedanta desemneaza ansamblul conceptiilor expuse in upanisade. Ceea ce da identitate scolii Vedanta este sistemul metafizic propus de aceasta; filozofii vedantini nu vizeaza atat o explicitare a lumii cat - mai degraba - o transcendere a ei - o reducere a...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Advaita Bodha Dipika
In mediile filozofice indiene Vedanta desemneaza ansamblul conceptiilor expuse i...
0,00 RON
(-%)

Descriere

In mediile filozofice indiene "Vedanta" desemneaza ansamblul conceptiilor expuse in upanisade. Ceea ce da identitate scolii Vedanta este sistemul metafizic propus de aceasta; filozofii vedantini nu vizeaza atat o explicitare a lumii cat, mai degraba, o transcendere a ei, o reducere a existentei ei la existenta principiului. Astfel ca, inainte de toate, Vedanta reprezinta un curent de gandire de natura metafizica si soteriologica. Astazi Advaita Vedanta detine, intre toate scolile filozofice ale hinduismului, un rol privilegiat, aceasta constituind "filozofia oficiala" a religiei hinduse.

Advaita Bodha Dipika (Lumina cunoasterii non-duale) este un text clasic vedantin, constituind o lectura pretioasa pentru cei care sunt serios preocupati de adevarata iluminare. Lucrarea de fata a fost foarte apreciata de Ramana Maharashi, marele intelept al Indiei moderne, intrucat in aceasta scriere el a regasit fondul traditional al invataturii sale cu privire la cunoasterea Sinelui.

Temele abordate vizeaza aspectele cele mai profunde ale mintii si sufletului omenesc, cautarile noastre fundamentale despre sensul vietii si adevarata noastra identitate, si pot sa ne conduca catre scopul final - eliberarea de orice servitute si suferinta. In India, aproape intotdeauna cautarile metafizice au fost precedate de si determinate de ratiuni de natura soteriologica.

CUPRINS

INTRODUCERE
Doctrina scolii Advaita Vedanta 5

ADVAITA BODHA DIPIKA
Cuvant inainte 39
Introducere 41
Capitolul I
Despre supraimpozitie 43
Capitolul II
Indepartarea supraimpozitiei (apavada) 72
Capitolul III
Mijloacele desavarsirii (sadhana) 82
Capitolul IV
Ascultarea (sravana) 109
Capitolul V
Reflectia (manana) 130
Capitolul VI
Anihilarea latentelor (vasanaksaya) 146
Capitolul VII
Realizarea (saksatkara) 153
Capitolul VIII
Extinctia mintii (manonasa) 172

Anexa I 181

Anexa II 182

Anexa III 183

Bibliografie selectiva 188

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia