Yoga Tibetana si Doctrinele Secrete

Este o opera ce cuprinde nu numai traduceri de texte ci - in plus - traditii si invataturi asupra acestor texte primite pe linia de succesiune a celor mai ilustri filosofi tibetani si indieni - precum Tilopa - Naropa - Marpa si Milarepa - care au cautat Adevarata Cunoastere. Acest volum contine sapte...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Yoga Tibetana si Doctrinele Secrete
Colectia
CARTI FUNDAMENTALE
Anul publicarii
2005
Coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Numar pagini
398
ISBN
973-7970-17-9
Cod Bare EAN
5948417020219

Descriere

Este o opera ce cuprinde nu numai traduceri de texte ci, in plus, traditii si invataturi asupra acestor texte primite pe linia de succesiune a celor mai ilustri filosofi tibetani si indieni, precum Tilopa, Naropa, Marpa si Milarepa, care au cautat Adevarata Cunoastere.

Acest volum contine sapte tratate distincte, insa intim legate, traduse din tibetana, patru dintre ele provenind din manuscrise si trei din versiunile tiparite apartinand Stiintei "Marii Cai" sau Mahayana. Primele patru apartin Scolii Kargyut-pa si reprezinta un rezumat fidel al practicilor yoghine pe care Milarepa, cel mai cunoscut dintre yoghinii tibetani, le-a experimentat in manastirea sa din singuratatile muntilor inzapeziti ai Himalayei. Pentru discipolii de azi ai lui Milarepa, ele sunt considerate Lumina ce-i calauzeste pe Calea Eliberarii. In cel de-al cincilea tratat, transmis de scoala vechiului stil Nyingma-pa, se discern elemente care-si au probabil originea in credinta Bon, mult anterioara buddhismului tibetan. Al saselea tratat, scris in tibetana pe un singur folio ornat cu miniaturi, ilustreaza mantra yogasau yantra yogacomuna tuturor Scolilor Mahayana din Tibet. Al saptelea tratat este rezumatul doctrinelor Intelepciunii Transcendentale cunoscuta in Tibet drept S'er-P'yin si in sanskrita drept Prajna Paramita, care formeaza partea principala a celei de-a treia diviziuni a Kanjur-ului, Canonul tibetan al buddhismului de Nord, si care, astfel, reprezinta intreaga metafizica ortodoxa subiacenta oricarui lamaism.

Cititorul serios va constata ca exista sapte surse autentice ale acestei opere si ca in text n-a fost incorporat nimic, nici adnotatii, nici comentarii, care sa nu fie in vreun fel conforme doctrinelor. Invataturile din aceste texte se refera la:

1. Calea Suprema a Discipolului: Preceptele Gurului.

2. Calea Nirvanei: Yoga Marelui Simbol.

3. Calea Cunoasterii: Yoga Celor Sase Doctrine.

4. Calea Transferului: Yoga Transferului Constiintei.

5. Calea Sacrificiului Mistic: Yoga supunerii "eului"

inferior.

6. Calea Celor cinci Intelepciuni: Yoga Marelui Semn Hum.

7. Calea Intelepciunii Transcendentale: Yoga Vidului.

Ele descriu tot atatea cai posibile de eliberare a individului de suferintele existentei.


Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia

Detalii

SKU
000B21
Anul aparitiei
2005
Tip coperta
Brosata
Format
13 x 22 cm.
Teme de interes
Budism (budismul tibetan), Budism (budismul tibetan) - PRACTIC, PRACTIC
Limba
Romana
Nr. pagini
398
ISBN
973-7970-17-9
Traducator
Mircea Iacobini

Articole