Shankara

Compendiul filozofiilor indiene

Lucrarea este un compendiu al tuturor sistemelor filozofice raspandite in India - la momentul elaborarii ei de catre marele Shankara. Cu toate ca exista pe alocuri dificultati de interpretare a unor versete - opera este - in ansamblul ei - remarcabila prin simplitate si prin detasarea de spiritul...

Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.
Compendiul filozofiilor indiene
Lucrarea este un compendiu al tuturor sistemelor filozofice raspandite in India ...
0,00 RON
(-%)

Descriere

Lucrarea este un compendiu al tuturor sistemelor filozofice raspandite in India, la momentul elaborarii ei de catre marele Shankara.

Cu toate ca exista pe alocuri dificultati de interpretare a unor versete, opera este, in ansamblul ei, remarcabila prin simplitate si prin detasarea de spiritul plin de ranchiuna, obisnuit unei controverse inflacarate. Este important de observat chiar din primul capitol al acestei lucrari faptul ca scoala Mimamsa, care este expusa, in textul sau clasic, pe parcursul a douazeci de capitole, este considerata a fi o doctrina unitara. Multi dintre cei care studiaza literatura vedantina in limba sanskrita cunosc faptul ca aceasta idee de unitate, numita in mod obisnuit "unicitatea doctrinei" a reprezentat un obiect de controversa intre advaitibni si addeptiiramurii Vishisht-advaita inca de pe vremea lui Ramanauja.

Cu o mare capacitate de sinteza si intr-un spirit obiectiv, sunt prezentate unele din marile "scoli de gandire" aparute in India, atat ortodoxe cat si heterodoxe: Vaisheshika, Nyaya, Sankya, Yoga, Vedanta, budismul, jainismul etc.

Ce spun alti cititori

Ai citit cartea?
Posteaza recenzia